Dølehesten

Dølehesten er den største av Norges 4 nasjonale hesteraser.
Den er en godmodig, arbeidsvillig, lettforet og ikke minst vakker hest.
Rasen gir muligheter for bruk til ulike formål som bl.a ridning, kjøring og arbeid i skogen.
Hjem arrow Om oss
Om oss Skriv ut E-post
 

Landslaget for Dølahest ble opprettet i 1947 som en oppdretterorganisasjon for hele landet, og er den ansvarlige avlsorganisasjonen for rasen.

Landslaget er en medlemsorganisasjon, med 21 lokale lag rundt om i hele landet.

Landslaget ledes av et styre på 5 personer, samt at det er et avlsutvalg på 3 personer. Landslagets oppgaver er i samarbeid med avlsledelsen ved Norsk Hestesenter å arbeide for den best mulige utvikling av dølahesten med henblikk på å beholde rasens særpreg gjennom "rasetype / preg" samt bruksegenskaper og lynne.

Landslagets styre og utvalg 2012.

 • Leder: Bjørn Lien- Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
 • Nestleder: Kjell Horten - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
 • Styremedlem/leder av avlsutvalget: Tor Finstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
 • Styremedlem/aktivitetsansvarlig: Kai Øversveen- Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
 • Styremedlem/informasjonsansvarlig: Linn Wåler Rønning -  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
  1.varamedlem: Guro Hagen
  2. Varamedlem: Ørnulf Helgerud 
  3. Varamedlem: Bjørn Helge Smiseth 

Avlsutvalget:

 • Leder: Tor Finstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
  Olav Stormorken
  Ole Magnus Schøyen
  Varamedlem: Erling Gjerde

Informasjonsutvalget:

 • Leder: Linn Wåler Rønning - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
  Cecilie Hansen
  Heidi Schüller
  Varamedlem: Therese Kirkeby 

Aktivitetsutvalget:

 • Leder: Kai Øversveen - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.
  Annette Kirkestuen Hellekveen
  Pål Rindal
  Varamedlem: Elin Monsrud

Redaktører medlemsblad:

 • Berit Morstad-  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. og
 • Heidi Schüller - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.

Vedtekter for
Landslaget for Dølahest:

Vedtekter

     
 
© 2014 Landslaget for dølehest
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.