• IMG_0442.JPG
  • received_630631250694329.jpeg

SMAKEBIT PÅ PAUSEINNSLAGA UNDER ÅRETS HINGSTEUTSTILLING

 

Det nærmer seg hinsteutstilling på Stav med stormskritt, medan hinsteeigarane ligg i hardtrening med sine hestar, kan vi andre hygge oss med ein liten smakebit av pauseinnslaga vi har i vente under årets utstillingshelg. 

Kine er ei 8år gammel hoppe e.Stogstadbron som har vært i mitt eie i litt over 3 år. Vinteren 2016 var jeg så heldig å få kjøpe denne 4årige hoppa fra oppdretter Rolf Arntsen. Kine ble Gudbrandsdøl, og innridningen startet! Kine viste fort stor arbeidsvilje, lærelyst og samt en god porsjon egne meninger. Med sine 163cm over bakken er Kine en hest med stor personlighet, kaldt hode og varmt hjerte! En ekte «full pakke»-hest. Stødig som fjell i slede og vogn, eksplosiv og smidig i dressur og sprang. Vi satser først og fremst på dressurridningen, og har som mål å debutere i MB i 2020. 

 

 

 

Rassin er en 6 år gammel vallak e. Randsvarten. Oppdretter er Per Østrått fra Sandes. "Jeg kjøpte han som 3 åring ferdig innkjørt og startet rideutdanningen. Rassin viste seg å være akkuratt det jeg ønsket i en hest, arbeidsvilje av stål å positiv til alle utfordringer. Snill som dagen er lang og har enormt stor personlighet. Det største øyeblikket vi hadde i 2018 var da vo ble grenmestere i Dressur senior under DHM. Planen for 2019 er og jobbe masse med styrke, smidighet og øvelser til MB vi har planer om å debutere i 2020. Øvelsene vi terper mye på nå er versader, skjenkelvkninger og travér i alle gangarter, overganger og tempovekslinger. Vi har planlagt og dra på ett stevne i år og det er selvfølgelig DHM. Der skal vi starte 6års bud".

 

Veslesnippen aka Snippen (e.Elstad Blesen u.Veslelill), kom til meg som 7mnd gammel og blei min på papiret våren 2018. Snippen har vert en spesiell herremann som har vert med på det meste. April 2017 var han med på oppvisningen på Stav unner hingsteutstilling der han fikk vise hva han blei trent til. Denne snille forsiktige hingsten har vertsom en lokket perle, som har gitt oss litt å fundere over. Ikke ville du bli kjørehest og heller ikke ridehest årer 2018, dette syntes du ikke var så morro. Men desember 2018 tar hingsten sine første steg med rytter på og etter januar 2019 er det som hingsten åpner seg å viser sin stødige og tillitsfulle side med å bli både kjøre og ridehest. Nå i dag trives denne gutten  seg like godt i sleden, i vogn, som med rytter på. Vi har som mål å kunne stille i 4.års BUD under DHM 2020, å eller gå i gode onkel Ymir sine hovspor å bli en hest som kan brukes til alt. En bonus er å kunne gå av denne helga med kåringstittel i tillegg.

 

 

Slettmos Ymir 8 års vallak etter Glomstadprinsen u.Rovtussa. Kjøpte Ymir som 2 åring vidreutviklet selv innen kjøring og i tillegg utdannet selv til ridehest å har  som mål å starte MB dressur. Brukes aktivt innen kjøring også, både konkurranse og oppdrag. Ymir er stø som fjell, har en utrolig god arbeidsmoral med mye motor. Ymir har gått av med både 4 og 5.års BUD seier unner DHM og fikk 2.plass for 6.års BUD. Ymir er en hest som kan brukes til alt, det finnes ingen grenser. Kruttønne av få med både høg og lav seri innen hestesporten med sitt kalde fornuftige hode

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021