I 2017 ble det for første gang arrangert en Dølahestcup og denne er åpen for alle registrerte dølahester med rødt pass.  I cupen samler man poeng ved å starte dølahest på organiserte stevner, både NRYF grener (dressurridning, voltige, sprangridning, kjøring, mounted games, distanse, feltritt), western, Skeidstevner og arbeidhestgrener (brukshest-ridning og kjøring, pløying og skogshest).
Den hesten som har samlet flest poeng på slutten av året, blir vinner av cupen og Årets Dølahest. Det deles i tillegg til heder og ære og så ut pengepremier pålydende:
 
1. pl kr 5000,- 

2. pl kr 3000,- 

3. pl kr 2000,-

I 2017 ble det påmeldt 25 dølahester og de har sanket poeng hele landet rundt på stevner. I tillegg til å samle poeng og delta i cupen har de også markedsført dølahesten på beste måte, nemlig ved å vise den frem til resten av norges befolkning. Dette er reklame dølahesten trenger og vi håper at dere fortsetter den gode promoteringen av rasen ved å reise rundt på stevner og andre arrangementer. Selvfølgelig arrangerer vi ny dølahestcup i 2018 og statuttene, som er noe endret etter årets erfaringer og tilbakemeldinger, finner du HER!

ÅRETS DØLAHEST 2017

 SKJÆVESTAD RONSON 

Eid av Agna Hollekve i Sogndal

Ronson og Agna mottar en pengepremie på kr 5000,- i tillegg til heder og ære. Vi gratulerer så mye! Vinneren vil bli presentert og tildelt premien under hingsteutstillingen i April.

 

 2. plassen gikk til Tåbba eid av Hilde K Valla og Steinar Hofslundengen. De mottar en pengepremie på kr 3000,-

3. plassen gikk til Dala Silja eid av Jeanette Skophamar. De mottar en pengepremie på kr 2000,-

 

Landslaget for Dølahest ønsker å gratulerer vinnerene og takke så mye for innsatsen de har gjort for dølahesten i 2017.

Fullstendig resultatliste finner du HER!