Årets landsfinale for toåringer gikk av stabelen under hoppe,vallak og unghestutstillingen arrangert av Sogndal Hestealslag.

Det var totalt 7 påmeldte toåringer, 3 hopper og 4 hingster. For å kunne delta i landsfinalen må hestene ha oppnådd sløyfe på utstilling og blitt stilt i kvalitet. Det koster ingen å delta i landsfinalen og man kan vinne pengepremier. 

Av hingstene ble det Stensli Viljar (Teigmoblesen - Stensli Øivår) som stakk av med seieren, eid av Stine Brunsberg og Ole Anders Teigmoen. De får en pengepremie på kr 3000 i tillegg til diplom. På andre plass valgte dommerene Stjerne Gut (Gjerde Blæsen - Gjerde Stjerna) eid av Mona Fossumstuen og Nikolai Bergan og ble vinnere av kr 2000. Tredjeplassen gikk til Svangstu Fardølen (Vårdølen - Smedsmo Pernille) eid av Knut Fardal og Bjørg Svangstu, han får med seg kr 1000 i tillegg til diplom.

På hoppesiden var det Maulands Synne (Ramsvik Prins - Sankti), eid av Guro Hagen, som tok seierne. Som hingstene så får vinneren kr 3000 og diplom. Andreplassen gikk til Svangstu Mie (Smedsmo Mynt - Smedsmo Emili) eid av Knut Fardal og Bjørg Svangstu. Tredjeplassen gikk til (Nordby Tromf - Erlands Frøya), eid av Jeanette N Sæland.

 

Vi gratulerer alle sammen med flotte resultater og hester!

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021