I vår ble det besluttet å gjennomføre ett hoppelinjeprosjekt som tiltak mot en lavere innavlsgrad og bevaring av linjer som ønskes videreført, men som er på vei til å dø ut. Prosjektet ble utlyst og hele 61 høpper (mot 34 i 2017) søkte om prosjektdeltakelse.

Selv om midlene er begrensede så er de heldigvis større enn i 2017 og det ble anledning til å ta inn totalt 21 hopper. 15 av disse har søkt og 6 stykker er valgt utenom.  Det ble lagt vekt på slektskap, rasetype og utstillingsresultater.. Hoppeeierene har fått velge mellom tre hingster.

 Det gis dispensasjon for utvidet hoppekvote i 2018 for hingster som har full kvote, der overskytende hopper er deltagere i hoppelinjeprosjektet 2018.

For spørsmål vedrørende hoppelinjeprosjektet bes det taes kontakt med Avlsrådgiver Siri Furre på Norsk Hestesenter på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller leder av Avlsutvalget i Landslaget for Dølahest, Olav Stormorken på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Liste over hvilke hopper som ble valgt blir publisert om kort tid. 

 

 

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021