Lørdag 25. september er det hoppe, vallak og unghestutstilling på Stavsplassen. Landslaget for Dølahest hadde som plan å gjøre dette til ett ekstraordinært arrangement ved å lage det til en stor dølahest-utstillingsfest! Det viser seg å bli mer komplisert enn man opprinnelig trodde og det begrunner seg heldigvis i på det er veldig mangemeldt på hester til denne utstillingen og det er rett og slett ikke plass til flere. Vi kan ikke dele det opp på dager, da Stavsplassen er opptatt på søndag. Vi starter nå med å undersøke muligheten og eventuelt kunne planlegge en ny landsutstilling neste år.

Det vi med glede kan tilby i år er paneldebatt og utstillingsmiddag fredag kveld. 

 

Panelet som skal delta i debatten er leder i avslutvalget Olav Stormorken, veterinær og vara i styret Randi T. Garmo, veterinær Mina R. Heggelund og nestleder i styret og dølahestoppdretter Stein Bentstuen. Disse skal diskutere ulike erfaringer rundt utfordringer med drektighet på hoppe, slipp av etterbyrd etter fødsler og andre eventuelle problemer og oppdagelser rundt det å følge en hoppe fra befruktning til fødsel på den ene eller andre måten. Vi vet at det er mange ulike og interessante funn her, basert på både fakta, kunnskap og prøving av forskjellige metoder. Publikum kan delta med sine erfaringer og eventuelt stille spørsmål. Debatten starter kl 19:00.

Utstillingsmiddag fredag kveld kl 20:30 blir i Guttormshall og kokk Vidar Johansen serverer Boeuf Bourguignon til hovedrett og Moltekrem til dessert. Pga smittevern er det kun plass til 80 personer og disse må sitte på plassene sine å bli servert, spesielt siden det er alkoholservering. 

Pris pr kuvert er kr 420, evt drikke kommer i tillegg. Påmelding innen 20/9 til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mvh

Styret i Landslaget for Dølahest. 

 

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021