Akershus

Akershus Dølahestlag er stolte av å presentere Björkhagens Modig som årets seterhingst til Tronhus Hesteavlsseter!

Slippdato er 19 Juni kl 14 og vi håper at flest mulig tar turen! Akershus Dølahestlag stiller med kiosk der du kan kjøpe brus, vafler, kaffe og pølser. Vi arrangerer hesteskokasting for barna mens vi venter på at hingsten gjør seg klar.

Vi gleder oss til å se dere!

Tronhus er beliggende nord for Dokka, på Synnfjellet. Der er det en gjeterhytte, stall og innhegning. Alle påmeldte hopper, mange med føll, samles i innhegningen. Hingsten leies inn og går en runde eller to før han og alle hoppene slippes på likt. Dermed er sommeren i gang for hingsten og hans følge. De får gå en dag eller to på setra før portene åpnes og de slippes ut i fjellet og får oppfølging av innleide gjetere for sesongen. Gjeteren holder til på gjeterhytta og legger til ny historie i veggene i tillegg til den som allerede sitter der fra mange år tilbake.

Björkhagens Modig er 5 år gammel, født i Sverige hos Rosie og Roland Arvidsson og har den norske dølahingsten Moklompen som far. Han eies av Heidi Østby og Ole Håvard Lerberg som holder til på Frogner i Akershus. Han er en Nordsvensk Brukshäst og innehar avlsgodkjenning for både nordsvensk og dølahest. Han ble vist under hingstekåringen på Stav i April i år og fikk premie for beste utvidet bruksprøve med ett snitt på 9,2 (av 10 mulige poeng). For sitt eksteriør fikk han 9-8,5-8-8,5-8,5=42,5p og 2.premie.

Modig fikk følgende omtale av dommerene: Langlagt hingst av meget god type. Pent hode med godt uttrykk. Velformet hals. God bog, godt markert manke. God overlinje. Rundt kryss. Meget god muskulatur. Spede underarmer og underlår. Myke koder foran. Krokhaset. Små bakhøver. Rettstilt. Energisk skritt. Godt trav.

I fjor gikk Modig i Sikkilsdalen sammen med 24 hopper og det er meget gledelig at vi har fått han på Tronhus i år. Han har allerede startet sitt første dressurstevne innimellom alle forberedelser til hingsteutstilingen og fikk 57% i LC:1 i Gjerdrum i februar i år. Modig er på alle måter en fantastisk hest og det skal bli spennende å se hva som kommer neste år av føll etter han. Utenom avlssesongen trenes han mot dressuren, i ridning og kjøring. En hest det er spennende å følge på alle måter.

 

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021