Akershus

Akershus Dølahestlag søker nå etter en gjeter for sesongen 2017 på Tronhus Hesteavlsseter. Tronhus ligger på Synnfjell som er ett fjellparti midt mellom Lillehammer og Fagernes. Setra består av en stallbygning med to bokser, utstyrsrom og utedo, samt en inngjerdet hytte med 6 soverom (totalt 12 sengeplasser), stue, kjøkken og vedbod. Strøm får man fra bensindrevet aggerat. Setra ligger idyllisk til på ca 1000 meters høyde, tett inntil Sebu-Røssjøen der det er store fiskemuligheter.

Vi søker etter en gjeter for sesongen 2017. En sesong har varighet fra ca 3 helgen i juni, litt avhengig av om beite er klart, og til siste helgen i august. Som gjeter er din hovedoppgave og sørge for hestenes helse og sikkerhet, det er derfor viktig at du innehar god hestekunnskap og at du har ett våkent blikk. I tillegg til dette skal alle bedekningsdatoer skrives ned og hoppen undersøkes, så at du trives med nærkontakt til hester er ett krav.

Hestene får gå fritt på ca 30 000 mål i blandet terreng og på det lengste er det 3-4timer å gå inn til der de oppholder seg, noe fjellvant må du være og i god fysisk form.

Annet forefallende vedlikeholdsarbeid og ukentlige oppdateringer til styret må påberegnes. Bil og førerkort er en fordel da det er en liten time til nærmeste butikk. Vi ønsker helst søkere over 18 år og de som kan ta største deler av sesongen da vi ønsker å dele den minst mulig opp.

Høres det spennende ut med en sommer i fjellet sammen med en flott hesteflokk og vakker norsk natur? Skriv litt om deg selv og send på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Spørsmål? Ta kontakt med Katharina Sørensen på 95851274 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

img_6078 img_5510 img_5169

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021