Akershus

Akershus Dølahestlag på Stav 2018

Fredag 20.april til søndag 22.april var det igjen duket for årets hingstutstilling. Men for 4 hingster fra Akershus startet det allerede onsdag 18.april med utvidet bruksprøve.

Alt i alt var det 9 hingster fra Akershus eller stilt av Akershus medlemmer på utstillingen. Styret i Akershus er utrolig stolt over hvor mange som viser interesse i det å ta frem hingst til utstillingen, for dette er en stor og tidkrevende jobb.

I tillegg så alle hingstene helt fantastiske ut!

 

Hingster til utvidet bruksprøve: 

Åsen Balder e. Moklompen, eier Audun Morten

Lendas Hektor e. Elstad Jokern, eier Marie-Therese Rønning

Stedje Fryd e. Nordby Tromf, eier Herman Lindberg

Bergjo e. Elstad Jokern, eier Kjetil Mjønerud og Thea Otelie Mjønerud

 

Treårs-hingster til utstilling:

Skraarud Knekten e. Elstad Jokern, eier Fredrik Mjønerud

Tiril Jokern e. Elstad Jokern, eier Stine Bjørnstad

Skarv Tor e. Kristian Svart, eier Herman Lindberg

Mias Vårvind e. Vårdølen, eier Kjell O. Hotle og Bente Sletner

 

Nordsvensk brukshest:

Ulrik eies av Johnny Svensson, men har stått hos Einar Slettum i vinter.

 

Resultater:

Åsen Balder ble årets utvidet bruksprøve vinner, med ett strålende resultat, hingsten fikk også 2.pr og ble stilt som nummer 1 kv. i fireårs klassen.

Lendas Hektor fikk tredje beste utvidet bruksprøve og fikk 2 pr.

Bergjo fikk sjette beste utvidet bruksprøve og fikk 3 pr.

Stedje Fryd ble nummer 9 på utvidet bruksprøve, hingsten fikk dessverre ingen premiegrad.

Skraarud Knekten oppnådde kåringsgrad.

Tiril Jokern, Skarv Tor, Mias Vårvind og Ulrik oppnådde dessverre ingen kåringsgrad, men velpresenterte hester, som eierne kan være veldig stolt av.

 

Hingstenes slektskap:

I tillegg til gode resultater og flotte hester, er det verdt å kommentere at under årets utstilling var det mange hingster som hadde Akershuseide hingster som fedre og bestefedre. Kristian Svart, som eies av Jan-Tage R. Eng var far til en hingst. Elstad Blesen, eies av Stein Bentstuen var far til 2 hingster, hvor begge ble kåret. Elstad Jokern, eies av Fredrik Mjønerud og Tonje Slettum var far til 4 hingster, hvor 1 ble kåret og to premiert. Moklompen eid av Ole Håvard Lerberg og Heidi Østby var far til en som ble 2-premiert, bestefar til nr. 2 i kvalitet i treårs klassen, samt til og med oldefar.

 

Gratulerer til alle med gode resultater og flotte resultater!

Vi er utrolig stolte av dere, og imponerte over den tiden og innsatsen dere har lagt ned i hestene deres.

Vel blåst!

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Mvh Styret

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021