Akershus

Anita gjeter kan fortelle at Heirums Borken er en rolig, kjempesnill og koselig hingst. Hun merker også at han er litt eldre og noe mer erfaren enn de hingstene som har vært i Tronhus de siste årene. Han var veldig aktiv med bedekninger den første uken, mest på natta. Det har derfor vært litt vanskelig å se hvem som ble bedekt utover det som allerede er rapportert på fb.

Hoppe nr. 10 Gulltinja er likevel en klar favoritt, som Borken går sammen med og hviler sammen med. Ingen av hoppene virker veldig brunstige nå, og det har vært litt roligere denne uken. Hingsten holder god orden og vekker folungene når han synes de har sovet lenge nok. Kommer det turgåere, er han borte og hilser.  Fire av hoppene har blitt bestevenninner og henger sammen hele tiden. Også denne firkløveren benyttet sjansen til å hilse på turgåerne.

Bjella var plutselig en dag borte i krattskogen. Ny bjelle er på plass, men vi utlover likevel en liten finnerlønn!

Føllene holder på med å bli kjent med hverandre, leker og er utrolig søte sammen. Særlig ett av føllene er en stor spilloppmaker. Alle føll er friske, fine og sosiale. Etter hvert som det blir roligere vil Anita ta fram føllgrima i ledige stunder og venne føllene til den.

Ellers nevner vi at slippet av Vollaug Sølve på Lenningen er viet mye spalteplass i Bondebladet denne uken (nr. 27, 3. juli), og at det også er fine bilder fra slippet av Heirums Borken. Selv om temaet for artikkelen er det triste faktum at tradisjonen med hesteslipp er i fare, synes vi artikkelen er flott reklame for dølahesten

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021