Hedemarken dølahestlag hadde to medlemmer til start i Dølahestmesterskapet som gikk av stabelen siste helga i juni, på Starum.

Det var Hanna W. Sveløkken som startet siste året som junior i år. Hun startet sin 7 år gamle hoppe, Bekkesvarta e. Dalasvarten. Hanna og Svarta startet dressur LC, sprang 60 cm og 80 cm, og bruksridning. De gjennomførte alle sine klasser med god stil. God innsats!

hanna-NM2013Hanna og Bekkesvarta under LC hanna2-NM2013Alltid like blide Hanna og fine Svarta.

hanna1-NM2013Hanna og Svarta svever over 80 cm-hinderne.

 

Den andre ekvipasjen som deltok fra Hedemarken var Elisabeth Nøkleby og hennes 11 år gamle vallak, Liagubben e. Hedalsborken. De startet alle klassene som inngikk under "sammenlagt", dvs dressurridning LB:3, presisjonkjøring MB, bruksridning og brukskjøring. I tillegg startet de dressurkjøring LB. Denne ekvipasjen er nesten som veteraner å regne i NM-sammenheng. Gubben har vært med hvert år siden han var 4 år, mens Elisabeth har hoppet over to ganger da hun har vært høygravid el hatt små barn. Men da har andre lånt Gubben og startet han. Som ifjor, da Hanna W. Sveløkken gjorde nesten "rent bord" i alle klassene hun og Gubben startet i. I år gikk det ikke like bra, det ble endel kluss da hesten viste endel "rar oppførsel" og ulydighet under flere av klassene. Det viste seg etter mesterskapet at han har pådratt seg kroniske beinlidelser, og ingen vet riktig hva framtiden for han som brukshest vil bringe. Men eier Elisabeth er optimist, og vi får bare håpe Liagubben blir å se igjen i Dølahestmesterskapet neste år, og i mange år framover.

dressur1-NM2013Elisabeth og Liagubben under dressur LB:3 dressur-NM2013foto: Hanna W. Sveløkken

 

dressurkjøring-NM2013Elisabeth og Gubben, med Hanna som groom, i aksjon under dressurkjøring LB.

 

 

 

 

 

SPONSORER FOR LANDSLAGET FOR DØLAHEST 2019-2021