Har du bestemt deg for hingst enda?

Coronapandemien hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp, selv om vi alle håpet i det lengste. Det betyr at hingstustillingen også i år må flyttes og avholdes uten publikum iht smittvernsregler. Dermed får ingen hoppeeiere beskuet hingstene selv og det gjør sikkert ikke årets valg av hingst noe lettere. 

Det er viktig for populasjonen at de unge hingstene blir brukt i avl og i år er det hele 16 nye hingster som skal vises på utstilling. Styret i Landslaget for Dølahest skal gjøre sitt ytterste for å vist de alle hingster som møtes på Stav live for å gi dere best mulig vurderingsevne. I tillegg er det planlagt ett avlswebinar onsdag 28 April kl 19.30 med Therese Selle som er avlsrådgiver på NHS i tilegg til Olav Stormorken (leder i avslutvalget) og Cecilie Ødegård (nestleder i avlsutvalget) for å gi dere litt mer kunnskap rundt det avlsfaglige slik at dere kanskje får enda mer faglig tyngde når hingstevalget skal taes. 

Vi håper derfor at alle hoppeeiere kan sitte på gjerdet litt til, gi de unge en sjanse og ta med noen råd på veien før det endelige valget tas.

Påmeldte hingster kan du ser HER!