Heder og ære under hingsteutstillingen!

F.v. Leder i Landslaget for Dølahest, Tommy Huseby. Elstad Jokern med mønstrer Einar Slettum. Nestleder i Landslaget for Nordlandshest Lyngshest Benedichte Hilt Mangerøy på vei til åpningsseremoni.

Årets hingsteutstilling er over og Stavsplassen er tom for velpresenterte og vakre hingster. Det føles alltid litt tomt når det over, men vi trøster oss med at ett år går fort.

Resultatlisten fra utstillingen kan du se her.

Årets fjellhingster kan du se her.

Om man skal snakke om selve arrangementet så gikk det over all forventning. Det var godt med publikum, handlegaten i Gutormshall ble mye besøkt gjennom helgen og det virket som om mattilbudet i Havrebua falt i smak hos de fleste. Dette skal utstillingskomiteen ha all ære for da de i flere måneder i forkant har jobbet i kulissene for å få dette på plass. Funksjonærene må også nevnes da de utførte sine oppgaver etter punkt og prikke, noe som førte til at alle dagene gikk forbi sømløst. Tommy Huseby ble nylig valgt inn som leder i Landslaget for Dølahest og har følgende å si om helgen: » Dette var min første hingsteutstilling som leder av landslaget og jeg er superfornøyd med hvordan dette gikk av stabelen!! Tusen takk til alle som bidro, det er veldig godt å ha med seg folk som har vært med før. Har forøvrig behørig takket funksjonærstaben som var helt avgjørende for at dette skulle gå så smooth. «

Vinner av Dølahestcupen 2023

Hanne Hollekve mottok sin premie som vinner av Dølahestcupen 2023. Foto: Ingrid Hansen

Resultatliste for Dølahestcupen 2023 kan du ser her.

Landslagets Ærespris

Landslaget Ærespris gikk til Stein og Mari Bentstuen for betydelig bidrag til dølahestavlen. Avtroppende leder Johan Brandstad og avtroppende nestleder Kjetil Fredheim ble takket av. Foto: Ingrid Hansen

Stein og Mari Bentstuen på Eidsvoll fikk sitt første dølahestføll i 1999. Siden det har det gått slag i slag med avl på Elstad Gård. Stein har også hatt flere perioder i forskjellige verv i landslaget og han bidrar sterkt med hopper til fjellhamningene hver sommer. I tillegg har han de siste årene også leid hingster og hatt de på hamning hjemme i Eidsvoll. Sommeren 2023 ble føll nummer 250 født og det er høyst imponerende. Stein og Mari Benstuen ble tildelt Landslaget Ærespris «For særdeles stort bidrag til dølahestavlen og en imponerende milepæl oppnådd med 250 fødte dølahestføll» . Han mottar ett stort diplom som kan pryde stueveggen samt en gravert bjelle. Vi gratulerer så mye!