Hingsteutstilling dag 1 og 2

Året hingsteutstilling på Stavsplassen er i gang. Her kommer en kort oppdatering fra de første dagene…

Laagendølen f. 2016 e. Björkhagens Modig u. Smedsmo Mirakel ue. Skarprins. En av årets UB hingster. Eies av Ole Håvard Lerberg, Heidi Østby og Frida Brenna. Laagendølen gikk i Tronhus 2019 og på Bekkelegret i 2020.

To år har gått siden forrige gang det ble arrangert åpen utstilling. Noe både hingsteiere og vi som bare henger med, har sett fram til.

Dagen i dag har gått med til veterinærsjekk i veterinærbygget hos den alltid så hyggelige Tor Formo etterfulgt av løsmønstring for de rutinerte eksteriørdommerne Jodvar Herheim, Marit Andal og Else Horge Aspelin.

Hingstene som har møtt til utvidet bruksprøve i år er hingster som ble førstegangsgodkjent i fjor, og hingster med covid utsettelse 2020, veterinærutsettelse i 2021 og en hingst som er inne til førstegangs men er over 6 år, og går derfor rett inn til utvidet.

De som har vært igjennom veterinær og løsmønstring i dag er: Skarv Tor e. Kristian Svart 7 år, Laagendølen e. Björkhagens Modig 6 år, Tirilborken e. Elstad Blesen 6 år, Grane Knekten e. Smedsmo Knekten 6 år, Sundfors Frøymann e. Nybakk Frøyar 4 år, Gjerde Prinsen e. Mostjernar 5 år, Ambassadør e. Vivelstad Svarten 5 år, Midtgards Storm e. Vivelstad Svarten 4 år, Skjævestad Alvin e. Randvar 4 år, Rognskog Fjellvåk e. Vivelstad Svarten 5 år, Maulands Sandar e. Elstad Blesen 4 år, Myromsli Tinn e. Stedje Fryd 4 år.

Skarv Tor f.2015 e. Kristian Svart u. Tresa Mai ue. Skogstadbron på besøk hos veterinæren. Skarv Tor eies av Jan Tage Rustad Engh.

Første gang er gjennomført med fin løsmønstring av alle, dette kan dere se på Landslaget for dølahest sin youtube kanal. Ellers kan vi melde om godt humør, god stemning og knall vær 😊 Skal du ta turen, husk solfaktor 😊

Torsdag og fredag er det kjøring og ridning på programmet, oppdatering fra disse dagene vil også komme.

Rognskog Fjellvåk f. 2017 e. Vivelstad Svarten u. Rognskogblessa ue. Moklompen på Stavsplassen. Fjellvåk eies av Maren S. Rognskog og Even R. Engh.

Dag to av testhingstenes dag startet med strålende sol, spente og nervøse hingsteiere. I dag skulle hingstene på jobb å vise seg i kjøring og ridning med egen kusk/rytter og fremmed kusk/rytter.

Nytt av året, på grunn av stor klasse er at dagene er delt mellom kjøring og ridning. Eierne av dagens hingster har gjort en god jobb på forhånd, for hingstene viste seg fint i både kjøring og ridning.

Skarv Tor åpnet dagen med sin kjøreprøve, etterfulgt av Laagendølen, Tirilborken, Sundfors Frøymann og Gjerde Prinsen.

Testkusk for dagen er den dyktige og trygge Frank Skubberud. Han er en erfaren kusk, som kan å få frem det beste i hingstene.

Tirilborken f. 2016 e. Elstad Blesen u. Tirilborka ue. Bekkebirk med testkusk Frank Skubberud. Tirilborken eies av Mona Elisabeth Håkenstad.

Tre rideprøver ble vist i dag, mellom kjøreprøvene, og det var Grane Knekten, Maulands Sandar og Myromsli Tinn som åpnet showet og leverte gode rideprøver.

Testrytter er Stine Gjerland Ekra, ei flink jente, som vi ser har ridd noen hester før. Hun rir hingstene fint gjennom banen.

Etter rideprøvene var det Ambassadør, Midtgards Storm, Skjævestad Alvin og Rognskog Fjellvåk som skulle gjennomføre sin kjøreprøve.

Kjøreprøvene i dag ble gjennomført med varierende resultater, men jevnt over mange fine prøver.

Vi ser også at treåringene har begynt å innta Stavsplassen, og noen har allerede vært inne til røntgen, så det er bare å glede seg til helgen.