Norgesmestere!

I helgen har flere dølahest ekvipasjer vært i ilden på konkurranse banen, men èn ekvipasje stikker seg litt mer ut!

Norges første NM i Working Equitation ble avholdt hos Arendal og Grimsdal rideklubb 2-3 september hvor dølahesten ble representert

Working Equitation, også referert til som WE, er en ride gren som kommer i fra Spania, Italia og Portugal, som etterligner arbeid med hest på gårdene. Det er en sport som består av 4 delprøver som er inspirert av dette arbeidet,

Delprøvene er dressurprøven, teknikkprøven, fartsprøven og kvegprøven. Kvegprøven brukes kun i internasjonale lagkonkurranser og er derfor ikke så vanlig å se i mindre konkurranser ei nå i helgen. I dressurprøven rir man et dressurprogram som ligner den vi kjenner i vanlig dressur, men som er tilpasset sporten. I teknikk- og fartsprøvene rir man ulike hindre som man kan møte på under arbeid på gårdene. Eksempler på dette er åpning og lukking av grinder, ri over bruer, manøvrering på trange plasser og i ulikt terreng. Man må ha en modig, lydig og atletisk hest som raskt og uten å nøle kan styres i den retning rytteren måtte ønske. I teknikkprøven rir man hindrene presist og med korrekt teknikk, mens i fartsprøven rir man på tid.

​Working Equitation er en sport som er givende og motiverende for både hest og rytter, og som vektlegger harmoni mellom hest og rytter.

Gjerde Mynt og Heidi Magnussen Schuller har drevet med WE i 3 år og deltok på Norges første stevne i denne grenen i fjor og kom på andre plass i LB. I helgen har de deltatt i NM i klassen LA Senior.

I LA ris teknikken i kun skritt og galopp, noe som vi alle vet er ganske krevende for dølahesten. «Så for å få til det har vi trent mye styrke», forteller Schuller. «Kjøring og klatring i terreng, samt mye galopp både på tur og på bane». I tillegg har de terpet mye på de vanskeligste hindrene, og de siste dagene nå frem mot helga har Schuller sittet og pugget dressurprogrammet.

Styrketrening og pugging ga resultater. Gjerde Mynt og Heidi Magnussen Shuller stakk av med tittelen Norgesmestere i Working Equitation!!

Poengene ble som følger 63% i dressuren, 68.2% i den tekniske prøven og i fartsprøven fikk de beste tid med 124 sekunder. Dette ga en total poeng score på 28p.

Landslaget for Dølahest gratulerer Mynt og Heidi med den gjeve tittelen!!!

Har du en morsom eller kul opplevelse med din dølahest som du vil dele med oss? Send oss gjerne en mail da vel til hjemmeside@dolahesten.no