Norske hesteraser inntok 17 mai toget i Oslo

Dølahesten, Nordlandshest/lynghesten og Fjordhesten tok sin velfortjente plass i hovedstaden i forbindelse med nasjonaldagen!

17 mai er en festdag der vi markerer grunnloven og at Norge er ett demokrati der alle borgere har de samme rettighetene. Så klart har alle de tre nasjonalrasene også rettigheter. Rett til å delta i 17 mai toget og minne det norske folk på hvem det var som dro plogen over åkrene før vi fikk landbruksmaskiner. Hvem som fraktet tømmeret ut av skogen, menneske over fjellet eller holdt vegetasjonen nede i fjellet på sommeren. De nasjonale rasene er ikke bare en av landets eldste kulturskatter. De har, på sin måte, vært med å skape dette landet slik som vi kjenner det i dag. Det må vi aldri glemme.

Ale foto og video: Maren S. Rognskog.

Fra venstre: Dølahesten Vivelstad Svarten , Nordlandshesten Forbrigds Delta og Fjordhesten Alme Baronen

Jorunn Alme og Alme Baronen representerte fjordhesten, Isabella Nilsen Piri og Forbrigds Delta representerte nordlandshesten/lyngshesten og Natalie Lauten Larssen og Vivelstad Svarten representerte dølahesten. Og selv om hingstene var eksemplariske i oppførsel ble det ikke tatt noen sjanser når det gjaldt sikkerhet. Hver hest hadde to medhjelpere, det var flaggbærer og fotografer. Alna ridesenter deltok tradisjon tro med sitt fjordhestpar.

Vivelstad Svarten.

Sjefskoordinator Even var strålende fornøyd med hingstene på nasjonaldagen.

De tre hingstene lyste opp Karl Johan!

Forbrigds Delta

Alme Baronen

Vi vil takke alle fremmøtte som bidro til at dette lot seg gjennomføre. Ikke minst takke til Jorunn Alme som lenge har hatt dette som drøm og tok det hele og fulle initiativet til å gjennomføre det. Det hele kom i stand gjennom et samarbeid med Alna Ridesenter og Leikarringen BUL Oslo, som danset seg vei helt fra Egertorget og opp til Slottsplassen. De nasjonale fikk gå først hele veien opp til slottet, før barnetoget!

Ja vi elsker nasjonalrasene!