Program hingsteutstilling 2022

I går ble endelig programmet for hingsteutstillingen 2022 klart. Alle utstillere skal ha fått epost fra Norsk Hestesenter i går ettermiddag. Har du ikke fått? Ta kontakt med Camilla Ulsrud: camilla.ulsrud@nhest.no

Utstillingen starter som vanlig med utvidet bruksprøve for de hingstene som har premiegrad «kåret» fra tidligere.

Utvidet bruksprøve har oppstart onsdag 20 April. Oppmøte for hingstene er kl 12. Så følger veterinærundersøkelse kl 13 og dagen avsluttes med løsvisning av samtlige hingster. Vi deler i år på utstillingen med Landslaget for Nordlandhest/lynghest noe som vil si at disse hingstene også kan beskues. Løsvisningen foregår inne i ridehuset kalt «Hippodromen». Det er god plass til publikum som er hjertelig velkommen! Vi håper også på å få streamet denne delen av programmet.

UB hingstene skal løsmønstres.
De skal gå en trekkprøve.

Utvidede bruksprøver fortsetter torsdag med oppstart kl 08. Noen av hingstene skal gå rideprøve, de andre kjøreprøve. Fredag fortsetter det, også med oppstart klokken 08. De som ikke gikk rideprøve torsdag skal gå dette i dag og det samme med kjøreprøvene. Publikum er velkommen, det gjelder hele utstillingen.

UB hingstene skal også gå en kjøreprøve, litt mer utvidet versjon enn den de går som treåringer.

Fredag klokken 10 starter veterinærundersøkelser for førstegangsviste hingster og kl 16 er det gjennomgang av kjøreprøven for kuskene som skal kjøre de samme hingstene. Kjøreprøvene går mellom 17 og 19 (Nordlandshest og noen dølahester), dagen fortsetter med løsvisning kl 18 i hippodromen (også på streaming) og fra kl 21:30 er det klar for film med historisk sus. Gamle filmer/klipp fra dølahestens fortid har blitt digitalisert og skal nå for første gang vises på storskjerm.

De skal også gå en rideprøve som har med hensikt å vurdere bruksegenskapene under rytter, hesten fremdrift og samarbeidsvilje i alle tre gangarter på begge hender. Det er forventet at hesten går med stabil tøylekontakt, ut over dette stilles ingen krav til form.

Det er jo kjedelig å bruke tiden på å sove lenge når det endelig er en pandemifri hingsteutstilling? Så lørdagen fyres dagen i gang kl 08! Denne dagen bringer mønstring på hardt underlag, eksteriørbedømmelse, og resten av bruksprøvene. Etter dette har du passe tid til å ta en dusj og skifte så du rekker festmiddagen i Gutormshall kl 19.00 Påmelding innen 18 April HER!

Ett av momentene i begge kjøreprøver er bakken. Der skal hesten holde igjen lasset i mot og utforbakke i 5 sekunder.

Søndag er det start klokken 10 med hingsteopptog! Så vil dommerene se alle hingstene EN siste gang fra kl 10:30. Fra 12:30 er det «venteshow». Altså underholdning mens vi venter på premiering ca kl 14: 00! Vi satser på å få streamet premieringen!

Litt venting kan det bli, men det som venter på noe godt…

Vi håper å se MANGE på Stavsplassen under årets hingsteutstilling! Det er sosialt, det er trivelig og det er MASSE fine hester!

Det går i mye hesteprat på hingsteutstilling..