Resultater fra dølahestcupen 2022!

Stevnedeltakelsen tar seg stadig opp, vi har mange flotte dølahestekvipasjer som gjennom året er rundt på arenaer og viser frem dølahesten. I fjor var det 26 påmeldte i cupen, men vi vet det jo er enda flere aktive dølahester.  

Vårlenda til Hanne Hollekve, som også ble stemt frem til Årets Dølahest 2022 i fjor høst, har overlegent sanket flest cuppoeng! Hun har deltatt med flere ryttere/kusker, og sanket poeng i mange ulike grener, samt tilleggs poeng for mesterskap! Men bak henne og Brustad Blesen, til Solveig Erica Wiger, er det svært tett! 

Vårlenda 3520   
Brustad Blesen 2310   
Lundeprinsen 1660   
Dalbys Maisol 1630   
Kjerlands Svarten 1560   
Wigers Tindra 1540   
Eirik 1390   
Liagubben 1280   
Haugstad Tor 1040   
Jægerslett Stella 960   
Mai Viljar 910   
Gulliver 800   
Grødems Nordmann 680   
Søndre Frøya 640   
Brattvolds Frida 530   
Gjerde Mynt 480   
Rudsars Ludo 460   
Gransmarkas Teodor 430   
Rasin 400   
LydarJamte 240   
Bakkens Ella ikke innsendt 
Voldsblesen ikke innsendt 
Bakklandets Perle ikke innsendt 
Høgheims Gullvind skadet 
Hoås Lenda ikke innsendt 

I tillegg til premiepenger til de tre første er det også trukket to trøstepremier blant de andre påmeldte- disse er Bakklandets Perle og Brattvolds Frida! 

Gratulerer til alle vinnerne! 

Ber om at alle fem vinnerene sender kontonr til cup@dolahesten.no for utbetaling av premiepenger! 

Som en kuriositet er det innsamlet over 22000 poeng totalt, det er langt over fjoråret og forteller om et veldig aktivt år for dølahesten! Vi håper 2023 blir minst like bra! 

Oppdaterte statutter og info om påmelding til neste års cup finner du her

Eier presenterer fjorårets hester

Rudsar Ludo

15 årig vallak etter Snertegutt, er en morsom og veldig trivelig hest! Han tiltrekker seg mye oppmerksomhet med sitt vakre utseende, lune vesen og morsomme grimaser. Han har mye energi og gjerne noen sprell på lur. Veldig gøy å jobbe med nå som vi har kommet ordentlig i gang. Både hest og rytter har debutert på dressurbanen for første gang, hvor vi startet LD og LC. De har også vært med på lett og vanskelig skeidklasse. Målet for 2023 er mer stevner – dette var gøy!  De jobber med å få på plass galoppen skikkelig, og håper på bedre prosenter i LC og kanskje til og med kan leke seg litt med LB etter hvert. Men viktigst av alt skal de kose seg og ha det gøy med variert trening! Ludo er fantastisk å reise med og oppfører seg eksemplarisk på stevneplassen. Johanne synes det er gøy å vise at også dølahesten duger på dressurbanen, selv om de bare har startet de laveste klassene. De ble faktisk kåret til dagens hest på Helgelandsskeid, som uten tvil må være den gjeveste prisen. 

Lia Gubben

Er etter Hedalsborken og født i 2002. Gubben beskrives av Elisabeth som svært allsidig, med ekstremt godt gemytt og stor personlighet. Han har startet DP kjøring, kombinert maraton, dressurridning og bruksridning, med både mor og sønn. Ekvipasjenes mål for 2023 er å starte på Høstfest, samt DHM på Starum for Andreas og Gubben. Ellers starte mere stevner.. Dølahestmesterskapet i ’22 var en fin opplevelse for Andreas og Gubben, hvor de deltok sammenlagt for junior, samt NM  bruksridning junior.

Gjerde Mynt

Han er en vallak født i 2015 etter Smedsmo Mynt. Heidi beskriver han som en hest med mye blod; han har et ekstremt varmt hjerte, men er nesten like varm i hodet.. I år har han startet dressurridning, for det meste i LB, og i Working Equitation , med både mor og datter. Målet for 2023 er å starte LA dressur og få med seg flere WE-stevner. Beste stevneopplevelse med Mynt i år var å vinne Avanti Cavalli dressurcupen i LB.  

Kjerland Svarten

Vallak født i 2012 etter Dalasvarten. Han er en positiv og nysgjerrig kar som trenger en trygg hånd å støtte seg på gjennom ulike situasjoner. Med Marta har han i år  konkurrert i DMP kjøring, dressurridning og brukshestgrener, på lett og middels nivå. Ekvipasjen har ingen bestemte mål for 2023. Marta sier han er en fryd å reise med dølahest uansett hvor hun drar!        

Haugstad Tor

Vallak etter Myklar, født i 2007.

Han beskrives av Anne Britt som en fantastisk hest på alle måter. Han har i år startet dressurstevner LA OG LD, med både eier og hestepasser.  Mål for 2023 er bedre resultater og ha det fortsatt gøy på stevner. Deres beste stevneminne fra 2022 er DHM på Lykseth gård

Søndre Frøya

10 år og etter Tirils Eldar

Victoria sier hun er utrolig rar, snill, kosete, en god lytter, men til tider kan hun være en liten plageånd! De har starta mest kjøring, både DMP stevner og dressur/presisjon stevner, og debutert i vanskelig klasse i presisjon. Startet også ett dressurstevne i LC. Målet for 2023 sier Victoria er å kose seg, starte stevner og forhåpentligvis starte ungkusk NM og gjøre det bedre enn i fjor. «Beste stevneopplevelse med dølahest må være DHM og gullsløyfestevne som ble arrangert i år

Lydar Jamte

6 år gammel vallak etter Skogstadbron. Han beskrives som en arbeidsvillig søt hest, som ikke alltid vet hva som foregår. Han har konkurrert i LC dressur på sommerstevnet på Øysand ridesenter, med sin forrytter Sara. «Lydar var veldig flink og rolig hele tiden og virket ikke som om han brydde seg særlig om ny plass» Lydar og Saras  mål for 2023 er å komme ut å kunne starte mer, hovedsakelig i dressur, men forhåpentligvis får de startet litt sprang også.

Grødems Nordmann

født i 2014 og etter Gjærde Blæsen. Han er ifølge sin eier Anne verdens lateste hest. «Hvis det fantes en gå-sakte-konkurranse hadde han vunnet den med glans!»  Jobbmessig elsker han tungt arbeid som gjøres i skritt, som å trekke tømmer eller tung slodd. Utenom det er han en skikkelig kosegris som elsker oppmerksomhet og skulle helst vært sirkushest.I 2022 konkurrerte de kun i dressurridning, mens i 2023 håper de å få

være med på litt skogshestrelaterte kurs, og kanskje en skeidkonkurranse eller to. Annes beste opplevelse med å ha med dølahest på stevne var Jubileumsstevnet i dressur i september på Atlungstad i 2021.

Gransmarkas Teodor

Vallak etter Elstad Jokeren, født i 2015.Han er en rolig, lærevillig hest og tar det meste på strak hov. I 2022 har han startet dressur  LD og LC.  Eier Ida Helene Skramstad startet selv for førstegang et distanseritt på 1,9km som ble godkjent. I 2023 er drømmen å kunne få delta på dølahestmesterskapet og Høstfest med dølahest. De ønsker også å starte noen lokale stevner for å få litt mere erfaring og å prøve brukshestridning. Tonje har mange gode opplevelser og det beste er hvor enkelt det er å ha med seg en dølahest rundt på nye steder. «Han er som regel alltid veldig rolig, avslappet og koser seg. Det synes vi er en god egenskap når man skal ut å starte. Vi får alltid komplimenter av andre at det er en pen, grov, stor, fin hest med snille øyne og det er alltid hyggelig å høre»

Jægerslet Stella

5 år etter Rudsars Borgar. Hun er en rolig, snill og allsidig hest som elsker kos og oppmerksomhet. Eline har alltid hatt lyst til å vise dølahesten fra sin beste side så hun har trent Stella både i dressur og sprang. Hun er også trent i kjøring. I 2022 har vi konkurrert i LB dressur og &0 cm sprang og to kjøreklasser. Årets mål er kanskje å få ridd en LA nå som hun er 6 år, men mest skal vi kose oss.

Dalbys Maisol

Ver arbeidsom, positiv, snill og en som kan brukes av alle uansett alder/nivå. Simon har konkurrert i DMP kjøring på CAI3* på internasjonale stevne, i tillegg til Vanskelig A og NM nasjonalt. Mål for 2023 er å  Delta i Nordisk og VM kjøring. Hun er alltid rolig, uansett hva som skjer rundt hesten.- Kjører lange turer på hengeren og laster seg selv som den største selvfølge, selv etter lange dager på stevner og på reisen hjem!- Spiser og drikker som om vi er hjemme.- Alltid positiv og gir jernet hver gang!

Mai Viljar

Han er ein lett bygd døl, med fine, luftige bevegelsar. Han er ein litt skvetten fyr, som av den grunn ikkje har vore særlig brukt i brukshestgreiner. Dressurkøyring er nok vår sterkaste grein.Sesongens kulaste stevneopplevelse er KM lag sølv i dressurridning. Mål for 2023 må vera å bli raskare i presisjon og maraton.

Gulliver

Etter Nerleirens Ludvik og født i 2013. Han beskrives som våken, med masse motor oglitt nerver, Han er litt egenrådig og avhengig av å kunne stole på kusk/rytter. I 2022 har han konkurrert i LB dressur, Lett kjøring, 50-70cm sprang, med mor og sønn. Hesten er nå solgt. Han skal utvikles som dressurhest hos ny eier. Av beste stevneopplevelser fremhever Elisabeth egne dølahest-stevner «de er best. Alle stiller likt og er hjelpsomme og imøtekommende»

Wigers Tindra

Etter Randtind og blir i 2023 6 år. Hun er en stor og flott hoppe som gjør alt for sin kusk, ifølge Solveig. Hun er følsom og smidig, vennlig og sterk. Hun har i denne sesongen blitt mest kjørt av Signe Haugen som har utviklet henne på beste vis. De har startet lett DMP og plukket med seg sløyfer. Signe har gitt henne gode opplevelser på konkurransebanen med veier og fart tilpasset hennes alder og utdanningsnivå. De har i tillegg ridd LC under Dølahestmesterskapet og jeg red bruksridning på henne. Hun gikk også som tospannhest i brukskjøring på Starum med Brustad Blesen.

I 2023 skal hun få fortsette utviklingen sin på konkurransebanen og oppleve mestring. Beste stevneopplevelse med Tindra var maraton under stevnet på Epona i august. Store krefter i sving, Tindra var helt «med på leken» og Signe loset henne supert igjennom.

Brustad Blesen

Er en 15 årig vallak etter Vårdølen. Han beskrives som verdens beste potet. Kan brukes til alt, stiller aldri spørsmålstegn ved mine påfunn. Min «en gang i livet»-hest, ifølge Solveig.

I 2022 konkurrerte de i sportskjøring, bruksgrener og skogs. De debuterte internasjonalt i 2022 ved CAI2* i Åstorp, kjørte første NM sportskjøring og ble Norgesmestere i skogshest. I 2023 er målet å delta under Nordisk sportskjøring og EM skogshest. Ellers er målet å ha den mest fornøyde hesten til slutt! Beste stevneopplevelse er samarbeidet med Blesen under langstokken og lunnebenken i årets skogs-NM.

Eirik

Er en stor 8 års vallak etter Randtind med svært mye personlighet, ingen dager er like med denne hesten! Han har denne sesongen konkurrert hovedsakelig i LB dressurridning, middels DMP. Han har deltatt på DHM, Høstfest og Gullsløyfestevne. Han overrasket både eier og rytter og ble dølahestmester i høst- da fungerte plutselig alt samtidig! Målet for 2023 er å fortsette å trene allsidigstyrke og bedre galoppen.

Brattvolds Frida

Err ei hoppe etter Randsvarten, født i 2011. Anni beskriver henne som en hest med mye motor og arbeidsvilje. De har startet Dressur: LD-LC, Feltritt: KC, P&J: 60cm og vært på utstilling.«I 2023 har vi lyst til å starte 90 sprang og H80 feltritt og starte NM i feltritt» Beste stevneopplevelse i 2022 var Feltrittstevne og jubileumsutstillinga.

Vårlenda

Hoppe på 8 år etter Vårdølen. Hun er ei svært arbeidsom dame, som kan brukes til absolutt alt, fra terapi til konkurranse. Hun har deltatt i fleire grener; sprang, dressur, kjøring og brukshest.  Hanne og Vårlenda har som mål å kjøre nordisk i sportskjøring i 2023, og de vil delta på DHM.

Hanne hadde en veldig god opplevelse i Sogndal på DMP stevnet i sommar da hun kjørte til fantastiske  75% i dressuren!

Rassin

Etter Randsvarten, født i 2013. Rassin er en once in a lifetime hest ifølge sin eier. Han har høyt arbeidsmoral, er allsidig og trygg i alt arbeid og det daglige. Han oser av glede og selvtillit. Rassin og Cecilie konkurrerer i dressurridning og har dette året startet både LA , MB og debutert i MA. Målet for 2023 er og stabilisere seg på Intermediere nivå og kommet oss ut i det nivået også på konkurransebanen høsten 2023. Ellers så blir det masse målrettet trening gjennom sesongen. Kanskje vi klarer å få deltatt på Dølahestmesterskapet 2023.Den beste stevneopplevelsen vi har hatt så langt er stevne vi var på tidlig denne sesongen på GKR Arena. Da klaffet alt for oss både fysisk og psykisk.

Lundeprinsen

8 år gammel hingst etter Randtind. Han er litt lat, sparer alltid litt i tilfelle det skulle komme forbi ei hoppe. Men han er veldig glad i å vise se frem og gjør alltid sitt beste for rytteren sin. Med Kristine har han konkurrert i LA dressurridning og middels DMP i 2022, samt at han ble vist på hingsteutstillingen. Målet for 2023 er å debutere i MC, samt starte brukshestkjøring.