Svette fest, kunnskaps bygging og nye relasjoner

Kristine og Eirik i vårsola

I helgen arrangerte LD treningssamling på Norsk Hestesenter.

Treningen var fokusert mot DHM, med grenene dressurridning, presisjonskjøring og brukshestkjøring og brukshestridning.

Det deltok både debutanter og «ringrever», men alle fikk utbytte av øktene sine på denne palmehelgen!

Fredag kveld var det dressurridning med Veronica Granerud i det lille ridehuset, som er nyrestaurert. Både hester og ryttere fikk svette litt, og nye verktøy å jobbe med.

Veronica er en svært sympatisk instruktør med god formidlingsevne og fokus på utdanningsskalaen.

Lørdag var Starum badet i sol, og det var nesten trist å skulle være inne i ridehuset, men snømengdene rundt på anlegget tilsier at det nok fortsatt tar litt tid før utebanene er snøfrie og kjørbare!

Janne Dalby og Stein Tore Nygaard hadde bygget en fin bruksridningsbane med elementer som kunne varieres ifht vanskelighetsgrad. Det ble gitt veiledning underveis og alle ekvipasjene fikk både utfordringer og mestringsfølelse.

Etter lunsj ble banen bygget om til kjøring og 5 ekvipasjer var klare igjen! 

Rygging på sidevei var som vanlig det mest tekniske elementet, og bygget inn mot vantet ga det de rutinerte en real utfordring. Det ble fokusert på mestringsfølelse for både hest og kusk, og viktigheten av å kjenne reglementet og feilpoengene hvis man skal konkurrere. I tillegg ble det poengtert hverdagsdressur istedenfor nitrening på enkeltelementer.

Søndag var det presisjonskjøring for Simon Lande, som er kjøretrener på NHS og konkurrerer internasjonalt med sin dølahoppe. Simon har også fokus på utdannigsskalaen og er flink til både å se utfordringer og formidle på et enkel forståelig måte.

Smilende kusker forlot en etter en ridehuset, og alle var enige om at det hadde vært en fin helg med nye bekjentskaper. Vi gleder oss til flere treningssamlinger, men først er det Dølahestmesterskapet 8-11 juni

Følg gjerne med på denne siden for å holde deg oppdatert på DHM: